Hoe lang is een hijscertificaat geldig?

Er lijkt af en toe wat onduidelijkheid te zijn over de geldigheidsduur van een hijscertificaat. De geldigheid van een certificaat wordt bepaald door het opleidingsinstituut waar u het certificaat behaald.

Het hijscertificaat dat u via Hijscertificaat.nl / NoRisk Veiligheidsopleidingen BV behaald is 5 jaar geldig. Dit betekent dat u of uw werknemer na 5 jaar een herhalingscursus moet doen om het hijscertificaat te verlengen.

Waarom is het certificaat maar 5 jaar geldig?

Het certificaat is maar 5 jaar geldig omdat de wetgeving verandert en uw basiskennis toch wat verouderd en misschien zelfs vergeten wordt. Als u hier dagelijks mee werkt zal dit wel meevallen maar als u hier niet regelmatig mee werkt is het belangrijk om uw kennis en kunde bij te houden. De werkgever is immers verplicht om aan te kunnen tonen dat u voldoende deskundig bent en een recent certificaat is het beste bewijs van uw kunde. Dus zowel voor werknemers die hier dagelijks mee werken als werknemers die dit maar af en toe doen is het aan te raden om minstens elke 5 jaar de geldigheid van het hijscertificaat te verlengen.

Is uw hijscertificaat verlopen?

Ook als uw heftruckertificaat verlopen is kunt u gewoon een herhalingscursus doen.

Hoe kunt u uw hijscertificaat verlengen?

Via hijscertificaat.nl kunt u op locatie uw certificaat verlengen of in overleg kunnen wij bij u op de werkvloer langskomen om u of uw werknemer te hercertificeren.

Wat te doen?

 Hijscertificaat verlengen (op 1 van onze vele locaties)
 1-uurs hercertificering (bij u op de werkvloer, binnen 1 uur)

Dé aanbieder voor Hijscursussen in Nederland.

Hijscertificaat.nl geeft trainingen voor particulieren en bedrijven op verschillende locaties door heel Nederland. Tevens verzorgen wij tevens Incompany opleidingen voor het behalen van het veilig hijsen certificaat. Wij zijn ervaren, klantgericht en hanteren lage kosten voor het behalen van een hijscertificaat.

Certificering in 1 uur! Bekijk alle cursussen