Basiscursus Veilig Hijsen

De cursus Veilig Hijsen haalt u al binnen een dag (in 1 uur voor incompany) en is zeer geschikt voor wie weinig of geen ervaring heeft met hijsen. U kunt de cursus op verschillende tijden volgen: van 7:00 tot 10:30 uur of van 11:00 tot 14:30 uur. Na het afronden van de cursus ontvangt u het wettelijk erkende hijscertificaat Veilig Hijsen, zodat u aan de eisen van de Arbowet en verzekeraars voldoet.

Het volgen van de cursus Veilig Hijsen bij hijscertificaat.nl brengt de volgende voordelen met zich mee:

 • Opleidingslocaties in heel Nederland
 • Zowel incompany als op locatie
 • Geschikt voor particulieren en bedrijven

219,00 (€ 264,99 incl. BTW)

Kosten zijn per cursist en incl. lesmateriaal en examen. € 50 (excl. btw) toeslag op zaterdag.

Beschrijving

Kosten basiscursus incompany of groepen

De prijs van een incompany cursus kan al vanaf € 99,- en in 1 uur! De basisopleiding Veilig Hijsen wordt in dit geval bij u op locatie verzorgd. Vraag een incompany training heel eenvoudig aan via ons offerteformulier.

Waarom hijsbewijs halen?

Een veelvoorkomende oorzaak van bedrijfsongevallen is het onveilig gebruik van hijswerktuigen en hijsgereedschappen. Daarom verplicht de Arbowet dat de werkgever alles in het werk stelt om hun medewerkers een veilige werkplek te garanderen. Ondeskundig gebruik van hijswerktuigen kan leiden tot beschadigingen, tijdverlies en gevaarlijke situaties.

Voor wie is deze cursus Veilig Hijsen?

De cursus Veilig Hijsen is geschikt voor personen met weinig tot geen ervaring met hijswerktuigen of hijsgereedschappen. Door het hijsbewijs te behalen, voldoet u aan de eisen die door de Arbowet en verzekeraars gesteld worden. De Arbowet verplicht een onderneming namelijk om werknemers grondig te instrueren met betrekking tot het verplaatsen van lasten. Door de basisopleiding Veilig Hijsen te behalen, voorkomt u dat het werk stilgelegd moet worden doordat werknemers niet over de juiste papieren beschikken.

Opleidingsgegevens en certificaat Veilig Hijsen

Het volgen van de training Veilig Hijsen duurt 1 dag:

 • Van 7:00 uur tot 10:30 of van 11:00 tot 14.30 uur

De theorie dient men thuis van te voren door te nemen. Er wordt wel een praktijk- en theorie-examen afgenomen maar de opleiding is meer gericht op de praktijk, zodat u na het behalen van het hijscertificaat zelfstandig kunt hijsen. Verder leert u lasten aanslaan en verplaatsen. De training wordt afgesloten met een examen, waardoor u het certificaat Veilig Hijsen behaalt. Het hijscertificaat is 5 jaar geldig.

Inhoud Theorie

 • Veiligheid A.I. 17 en Arbowet
 • Hijswerktuigen
 • Behandelen van lasten
 • Maximale werkbelasting
 • Hijsbanden en kettingen

Inhoud Praktijk

 • Bewustwording van gevaren en risico`s
 • Het aanslaan van lasten
 • Het verplaatsen van lasten
 • Veiligheidsaspecten
 • Gebruik van hulpmiddelen

Code 95

Deze cursus komt niet in aanmerking voor code 95.

Offerte op maat

Veelgestelde vragen

Wat is een basiscursus Veilig Hijsen?

Na een basiscursus Veilig Hijsen bent u in staat om veilig en efficiënt lasten te hijsen. De cursus biedt u kennis en vaardigheden in het veilig hijsen van lasten met behulp van verschillende hijsmiddelen.

Hoeveel kost een basiscursus Veilig Hijsen?

De basiscursus Veilig Hijsen kost bij Hijscertificaat.nl € 219,- per cursist exclusief btw.

Waarom moet ik een hijsbewijs halen?

Een veelvoorkomende oorzaak van bedrijfsongevallen is het onveilig gebruik van hijswerktuigen en hijsgereedschappen. Daarom verplicht de Arbowet dat de werkgever er alles aan doet om de medewerkers een veilige werkplek te bieden. Ondeskundig gebruik van hijswerktuigen kan leiden tot beschadigingen, tijdverlies en gevaarlijke situaties. Het is daarom altijd verstandig een hijsbewijs te halen.

Voor wie is deze basiscursus Veilig Hijsen?

De cursus Veilig Hijsen is geschikt voor personen die weinig tot geen ervaring hebben met hijswerktuigen of hijsgereedschappen. Door het hijsbewijs te behalen, voldoet u aan de eisen die de Arbowet en verzekeraars stellen.

Hoelang is een hijsbewijs geldig?

Een hijsbewijs is 5 jaar geldig. Na deze 5 jaar dient u een herhaalcursus te volgen om het hijsbewijs te verlengen.

Welke onderwerpen worden behandeld in een basiscursus Veilig Hijsen?

Tijdens de basiscursus Veilig Hijsen behandelen we onderwerpen zoals wet- en regelgeving, veiligheidsvoorschriften, het herkennen van risico’s en het veilig werken met hijsmiddelen, zoals kranen, heftrucks en takels. Daarnaast besteden we aandacht aan het beoordelen van de staat en stabiliteit van de last en het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen.

Is het volgen van een basiscursus Veilig Hijsen verplicht?

Ja, in veel gevallen is het volgen van een basiscursus Veilig Hijsen verplicht als u met kranen wilt gaan werken. Bedrijven zijn verplicht om te voldoen aan de wet- en regelgeving met betrekking tot veilig werken met hijsmiddelen en het zorgen voor de veiligheid van werknemers.

Hoelang duurt een basiscursus Veilig Hijsen?

Bij Hijscertificaat.nl duurt een Incompany basiscursus Veilig Hijsen 1 dag of een dagdeel afhankelijk van de groepsgrote.