Is een hijsbewijs verplicht?

Nee, het hijsbewijs is niet verplicht maar:

…van werkgevers wordt wel geëist dat ze aan kunnen tonen dat hun medewerkers in staat zijn om veilig met hijswerktuigen om te gaan. Personeel moet weten hoe het op een veilige en deskundige manier lasten aanslaat en verplaatst. Vooral bij een ongeval zal het bedrijf de ARBO en de zorgverzekeraar moeten overtuigen dat het personeel zo goed mogelijk is opgeleid. Het bedrijf zal moeten bewijzen dat de medewerker weet hoe hij met een hijswerktuig om moet gaan. Ook hoort de medewerker op de hoogte te zijn van actuele veiligheidsregels en wetgeving.

Daarom zal de werkgever in vrijwel alle gevallen eisen dat de werknemer een hijsbewijs bezit. Het bedrijf is namelijk verantwoordelijk voor het opleidingsniveau van het personeel. Een hijscertificaat toont aan dat de werknemer voldoende kennis en vaardigheid bezit over het veilig hijsen en aanslaan van lasten.

Waar moet een goede cursus Veilig Hijsen aan voldoen?

Een goede hijscursus besteedt aandacht aan theorie (ARBO-wetgeving en veiligheidsregels) en de praktijk (bediening, besturing, onderhoud en bijzondere verrichtingen). Welke hijscursus het meest geschikt voor uw personeel is, hangt vooral af van de mate van ervaring die u bezit. We bieden de volgende hijscursussen aan:

Daarnaast is het mogelijk om de cursus Veilig Hijsen incompany te volgen. We komen bij u langs en leiden uw personeel ter plaatse op, zodat ze maar beperkte tijd van de werkvloer af zijn. Hierdoor bespaart u naast tijd ook veel geld. Een hijsbewijs is 5 jaar geldig. Wanneer uw hijscertificaat bijna is verlopen, kunt u de hijscursus voor gevorderden volgen. Zo haalt u snel opnieuw het hijsbewijs.

Bekijk hier een compleet overzicht van alle hijscursussen 

Neem contact op

Wilt u meer weten over onze incompany heftruckcursus? Neem contact met ons op of vraag via bovenstaand formulier een offerte aan.

0529 820 210info@heftruckcertificaat.nl

Dé aanbieder voor Hijscursussen in Nederland.

Hijscertificaat.nl geeft trainingen voor particulieren en bedrijven op verschillende locaties door heel Nederland. Tevens verzorgen wij tevens Incompany opleidingen voor het behalen van het veilig hijsen certificaat. Wij zijn ervaren, klantgericht en hanteren lage kosten voor het behalen van een hijscertificaat.

Certificering in 1 uur! Bekijk alle cursussen