VEILIG HIJSEN

Cursus Veilig Hijsen vanaf € 159,-

Bij ons haalt u al binnen één uur uw hijsbewijs. Wij certificeren uw personeel bij u op locatie, maar de hijscursus is ook te volgen op een van onze 9 cursuslocaties door heel Nederland. Voor wie nog geen ervaring heeft met hijsen, is de basiscursus erg geschikt. Als u uw kennis wilt opfrissen en vergroten, kiest u voor de herhalingscursus Veilig Hijsen. De cursusprijzen zijn inclusief de kosten voor het praktijkexamen en het lesmateriaal. Voor cursussen op zaterdag geldt een toeslag van € 50,00. Het hijsbewijs halen is al mogelijk vanaf € 159,- met onze incompany training.

Vraag een offerte aan

1-uurs incompany cursus Veilig Hijsen

Bedrijven

Bespaar geld en tijd met deze hijscursus. Uw personeel wordt binnen een uur voorbereid op het hijsen en aanslaan van diverse lasten.
Deze cursus kan bij u op locatie worden gegeven en is speciaal ontwikkeld voor werknemers.

Herhalingscursus hijscertificaat

BedrijvenParticulierenGeen Ervaring

Snel in het bezit zijn van een geldig certificaat Veilig Hijsen als uw huidige certificaat is verlopen. Om de kennis van uw medewerkers op te frissen, worden praktijkoefeningen gecombineerd met theorie, zodat de medewerker weer helemaal op de hoogte is.

Kosten: € 219,00 (€ 264,99 incl. btw)

Beginnerscursus Hijscertificaat

BedrijvenParticulierenGeen Ervaring

Bij weinig of geen ervaring in het aanslaan of hijsen van lasten is een basisopleiding Veilig Hijsen erg geschikt. Deze training is beschikbaar als incompany cursus, maar wij trainen werknemers ook op opleidingslocaties in heel Nederland.

Kosten: € 219,00 (€ 264,99 incl. btw)

Onze hijscertificaten zijn wettelijk erkend

Doordat onze certificaten wettelijk erkend zijn, voldoen uw medewerkers aan de eisen die de Arbowet en de Arbeidsinspectie stelt aan personeel. De Arbowet verplicht de werkgever namelijk om alles in het werk te stellen om personeel een veilige werkplek te garanderen. Een certificaat Veilig Hijsen is een bewijs dat de werkgever actief werkt aan het bevorderen van de veiligheid op de werkvloer.

De theorie van de hijscursus

De hijscursussen bestaan vooral uit praktijkoefeningen. De theorie neemt u thuis door, zodat we u tijdens de cursus zo goed mogelijk kunnen voorbereiden op het veilig aanslaan en verplaatsen van lasten. Het theoretische gedeelte bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Veiligheidsvoorschriften ‘Hijs- en hefmiddelen’ (A.I. 17) en Arbowet
 • Maximale werkbelasting
 • Gebruik van hijsbanden en kettingen
 • Definitie en inzetbaarheid hijswerktuigen
 • Verschillende typen kranen en verreikers
 • Inspectie voor het gebruik van hijswerktuigen

Inhoud praktijkgedeelte van de cursus

Tijdens de praktijkopdrachten leert u lasten aanslaan en verplaatsen. Daardoor bent u na het volgen van de cursus in staat om lasten te verplaatsen. Verder leert u lasten te beschermen tegen beschadiging tijdens het hijsen. De volgende onderdelen worden in het praktijkgedeelte behandeld:

 • Gebruik van hijsgereedschappen, zoals kettingen en hijsbanden
 • Het verplaatsen en aanslaan van lasten
 • Bewustwording van gevaren en risico’s van de (mobiele) kraan
 • Visueel inspecteren van hijswerktuigen en hijsgereedschappen
 • Het beschermen tegen beschadiging van hijsmiddelen en lasten

Certificering en het hijsexamen

De hijscursus wordt afgesloten met een praktijkexamen. Bent u geslaagd? Dan ontvangt u het wettelijk erkende hijscertificaat. Het hijsbewijs voldoet aan de Arbowet en de eisen die verzekeraars stellen. Het hijsbewijs is 5 jaar geldig. De cursist is na het afronden van de hijscursus in staat om:

 • Op een efficiënte en veilige manier met hijswerktuigen om te gaan
 • Een technische inspectie uit te voeren op kranen en andere hijswerktuigen
 • Verschillende typen (mobiele) kranen en overige hijswerktuigen te bedienen

Hijsbewijs halen met incompany hijscursus

Door te kiezen voor de incompany hijscursus, haalt u het hijsbewijs al binnen één uur. We certificeren uw personeel bij u op de werkvloer, zodat uw personeel na de hijsbewijs cursus direct weer aan het werk kan. U bespaart aanzienlijk op loon- en opleidingskosten. Wanneer uw medewerkers het hijsbewijs halen, dan kunt u als werkgever aantonen dat u het personeel zo goed mogelijk hebt opgeleid.

Veilig en efficiënt werken

Door de cursus weet u meer over het functioneel gebruiken van hijswerktuigen. U werkt hierdoor niet alleen veiliger, maar ook efficiënter. Door de cursus weet u namelijk een stuk beter wat de maximale belasting is van kranen en hoe u efficiënt lasten aanslaat. Daardoor levert de cursus ook een verbetering van het afgeleverde werk op.

Een groot deel van de bedrijfsongevallen is te wijten aan ondeskundig gebruik van hijswerktuigen en hijshulpmiddelen. Dit leidt tot beschadiging van lasten en gevaarlijke situaties voor medewerkers. Daarom eisen steeds meer opdrachtgevers dat uitsluitend gecertificeerd personeel de hijswerktuigen bedient. De 1-uur durende cursus wordt bij u op locatie gegeven, waardoor uw medewerkers na de cursus gelijk weer aan het werk kunnen. Hierdoor bespaart u tijd en geld. Wilt u meer informatie over de 1-uur durende cursus? Vraag dan direct een vrijblijvende offerte aan.

Certificaat Veilig Hijsen halen

Schrijf uzelf of uw medewerkers eenvoudig in voor de cursus Veilig Hijsen van Hijscertificaat.nl. Kies de basiscursus, cursus voor gevorderden of de 1 uur durende cursus. Heeft u een vraag over het certificeren van uw personeel of wilt u meer informatie over de hijscursussen? Vraag dan een offerte aan of bel met 0529-820210.

Dé aanbieder voor Hijscursussen in Nederland.

Hijscertificaat.nl geeft trainingen voor particulieren en bedrijven op verschillende locaties door heel Nederland. Tevens verzorgen wij tevens Incompany opleidingen voor het behalen van het veilig hijsen certificaat. Wij zijn ervaren, klantgericht en hanteren lage kosten voor het behalen van een hijscertificaat.

Certificering in 1 uur! Bekijk alle cursussen