Herhalingsopleiding Veilig Hijsen

In één uur halen uw medewerkers het certificaat Veilig Hijsen met de herhalingscursus van Hijscertificaat.nl. Tijdens de herhalingscursus Veilig Hijsen doen we speciale oefeningen om de kennis van de cursist op te frissen. We besteden extra aandacht aan de praktijk en de vaardigheden van de cursist. De medewerker sluit de herhalingscursus Veilig Hijsen af met een examen.

 • Certificeer uw werknemers in 1 uur met onze incompany trainingen
 • Als particulier haalt u uw hijscertificaat in 1 dagdaeel
 • Trainingen door heel Nederland

219,00 (€ 264,99 incl. BTW)

Kosten zijn per cursist en incl. lesmateriaal en examen. € 50 (excl. btw) toeslag op zaterdag.

Beschrijving

Kosten herhalingscursus incompany of groepen

Een herhalingscursus veilig hijsen kan al vanaf € 219,- (exclusief btw) per cursist. Bij dit bedrag zijn lesmaterialen en het examen inbegrepen. Wilt u een of meerdere medewerkers inschrijven voor een herhalingscursus Veilig Hijsen, vraag dan een offerte aan.

Voor wie?

Personen die in het bezit zijn van een certificaat Veilig Hijsen volgen de herhalingscursus Veilig Hijsen wanneer het huidige certificaat recent is verlopen of binnenkort gaat verlopen. Let op! Uw certificaat Veilig Hijsen mag maximaal drie maanden geleden zijn verlopen. Wilt u als organisatie of persoon aan de veiligheidseisen van de ARBO-wet en verzekeraars voldoen, dan schrijft u uzelf of uw werknemers in voor een cursus Veilig Hijsen. Met deze cursus beschikt u over de juiste papieren om met hijswerktuigen en hijsgereedschappen te werken.

Opleidingsgegevens en certificaat Veilig Hijsen

Het volgen van de training Veilig Hijsen duurt 1 dagdeel en daarbij kiest u uit twee tijdsvakken:

Inhoud Theorie

 • Veiligheid A.I. 17 en Arbowet
 • Hijswerktuigen
 • Behandelen van lasten
 • Maximale werkbelasting
 • Hijsbanden en kettingen

Inhoud Praktijk

 • Bewustwording van gevaren en risico`s
 • Het aanslaan van lasten
 • Het verplaatsen van lasten
 • Veiligheidsaspecten
 • Gebruik van hulpmiddelen

Certificaat veilig hijsen

Rondt de cursist het examen aan het einde van de cursus goed af, dan ontvangt hij een erkend certificaat. Het certificaat Veilig Hijsen is vijf jaar geldig en voldoet aan alle eisen van de ARBO en verzekeraars.

Aanmelden voor een herhalingscursus Veilig Hijsen

Wilt u deelnemen aan de cursus Veilig Hijsen, klik dan op de onderstaande button om u aan te melden. Wilt u meer weten over een incompany cursus of de aanmelding van meer dan drie werknemers? Neem contact met ons op via het telefoonnummer 0529 820 210 of vraag direct een offerte aan.

Offerte op maat

Wat is een herhalingscursus Veilig Hijsen?

Onze herhalingscursus Veilig Hijsen is een cursus die we geven aan mensen die al in het bezit zijn van een hijscertificaat, maar van wie het certificaat binnenkort verloopt. De cursus is bedoeld om cursisten opnieuw op te leiden in veilige hijspraktijken en om hun kennis en vaardigheden op te frissen.

Hoeveel kost een herhalingscursus Veilig Hijsen?

De herhalingscursus Veilig Hijsen kost bij Hijscertificaat.nl € 219,- per cursist exclusief btw.

Waarom heb ik een herhalingscursus Veilig Hijsen nodig?

Het onveilig gebruik van hijswerktuigen en hijsgereedschappen is een veelvoorkomende oorzaak van bedrijfsongevallen. Het is daarom van groot belang dat alle medewerkers die met hijswerktuigen werken, goed zijn opgeleid en regelmatig herhalingscursussen volgen om hun kennis en vaardigheden op peil te houden. Op die manier voorkomt u bedrijfsongevallen en werkt u veilig met hijswerktuigen en hijsgereedschappen.

Hoe vaak moet ik een herhalingscursus Veilig Hijsen volgen?

Het hijscertificaat verloopt elke 5 jaar en mag maximaal 3 maanden verlopen zijn. Over het algemeen is het gebruikelijk om de herhalingscursus elke 3 tot 5 jaar te volgen om ervoor te zorgen dat uw kennis en vaardigheden up-to-date blijven.

Wat wordt er behandeld in een herhalingscursus Veilig Hijsen?

Tijdens de herhalingscursus Veilig Hijsen behandelen we diverse onderwerpen, zoals het inspecteren van hijsmateriaal, het identificeren van gevaren en risico’s bij het hijsen, het opstellen van een hijsplan en het gebruik van communicatie- en veiligheidsapparatuur. De cursus bestaat zowel uit een theoretisch als praktijkgedeelte.

Moet ik een vooropleiding hebben gevolgd om deel te nemen aan een herhalingscursus Veilig Hijsen?

Ja, om deel te kunnen nemen aan de herhalingscursus Veilig Hijsen dient u de basiscursus Veilig Hijsen te hebben gevolgd en gecertificeerd zijn.

Hoelang duurt een herhalingscursus Veilig Hijsen?

Bij Hijscertificaat.nl heeft u de keuze uit twee soorten cursusmogelijkheden, namelijk incompany en als particulier. Als particulier behaalt u het hijscertificaat binnen 1 dagdeel, bij de incompany trainingen kunt u al in 1 uur gecertificeerd zijn.