VVL-certificaat

Uw Veilig Verplaatsen van Lasten certificaat haalt u bij Hijscertificaat.nl in één dag op een van onze opleidingslocaties in Nederland. Wanneer u de cursus incompany volgt, heeft u uw diploma al binnen een uur op zak. Volg de cursus op een tijdstip dat u uitkomt: van 7:00 tot 10:30 uur of van 11:00 tot 14:30 uur. Als u slaagt voor het theorie- en praktijkexamen ontvangt u het wettelijk erkende VVL-certificaat en voldoet u direct aan de Arbowet en eisen van verzekeraars.

Door een cursus VVL-certificaat bij Hijscertificaat.nl te volgen profiteert u van de volgende voordelen:

 • Opleidingslocaties in heel Nederland
 • Zowel incompany als op locatie
 • Geschikt voor particulieren en bedrijven

Praktische informatie

Geschikt voor: Geen/weinig ervaring
Prijs: €219,- (€264,99 incl. btw)
Tijdsduur: 07:00 tot 10:30 uur of 11:00 tot 14:30 uur
Locatie: Incompany of in Amsterdam, Ede, Eindhoven, Etten-leur, Hengelo,
Houten, Schiedam, Tilburg of Zwolle

Kosten: € 219,00 (€ 264,99 incl. btw)

Kosten per deelnemer, lesmateriaal en examen inbegrepen

Kosten cursus VVL-certificaat incompany op opleidingslocatie

De kosten voor een incompany opleiding van een uur beginnen al bij € 89,-. Informeer naar de mogelijkheden voor een incompany cursus via ons offerteformulier.

Verbeter de veiligheid met een VVL-certificaat

Onveilig gebruik van machines voor het verplaatsen van lasten kan leiden tot zeer ernstig letsel. Daarom dient de werkgever volgens de Arbowet alles in het werk te stellen om medewerkers een veilige werkplek te garanderen. Door uw personeel een VVL-certificaat te laten behalen neemt de kans op onveilige situaties door onkundig gebruik van hijswerktuigen en hijsgereedschappen af. Ook zal bij beter gebruik van de machines de productiviteit verhogen en zullen vracht en machines minder snel beschadigen.

Wie kan deze opleiding voor VVL-certificaat volgen?

Ook wanneer u vrijwel geen tot weinig ervaring heeft met hijswerktuigen of hijsgereedschappen kunt u deze cursus volgen. Door personeel deze opleiding te laten volgen, voldoen werkgevers aan de wettelijke eis zoals beschreven in de Arbowet om werknemers grondige instructies te geven op het gebied van het verplaatsen van lasten. Ook wordt er met een VVL-certificaat direct voldaan aan eventuele eisen van verzekeraars. Verder voorkomt u het stilleggen van werkzaamheden door toezichthoudende instanties in het geval van een controle van diploma’s en certificaten van werknemers.

Opleidingsgegevens halen VVL-certificaat

De opleiding duurt 1 dag en kan gevolgd worden op de volgende tijdstippen:

 • Van 7:00 tot 10:30 uur
 • Van 11:00 tot 14.30 uur

Deelnemers nemen voorafgaande aan de cursus thuis het theoriegedeelte door. Tijdens de opleidingsdag wordt er een theorie-examen afgelegd maar ligt de focus voornamelijk op de praktijk. Na het afronden van de opleiding kunnen deelnemers zelfstandig veilig lasten verplaatsen met hijswerktuigen en hijsgereedschappen. Verder leren deelnemers aanslaan en verplaatsen. Na het afleggen van de twee examenonderdelen halen deelnemers het VVL-certificaat. Dit diploma blijft vijf jaar geldig.

Inhoud theorie

 • Veiligheid A.I. 17 en Arbowet
 • Hijswerktuigen
 • Behandelen van lasten
 • Maximale werkbelasting
 • Hijsbanden en kettingen

Inhoud praktijk

 • Bewustwording van gevaren en risico`s
 • Het aanslaan van lasten
 • Het verplaatsen van lasten
 • Veiligheidsaspecten
 • Gebruik van hulpmiddelen

 

Direct Aanmelden 

Dé aanbieder voor Hijscursussen in Nederland.

Hijscertificaat.nl geeft trainingen voor particulieren en bedrijven op verschillende locaties door heel Nederland. Tevens verzorgen wij tevens Incompany opleidingen voor het behalen van het veilig hijsen certificaat. Wij zijn ervaren, klantgericht en hanteren lage kosten voor het behalen van een hijscertificaat.

Certificering in 1 uur! Bekijk alle cursussen